Luft til vand Nordjylland nær Fjerritslev og Aalborg

Luft til vand er i princippet er en varmepumpe en indretning, der flytter varmen. Når vi installerer varmepumper i bygninger, hentes varmen fra luften ind i huset.

Udnytter den omgivende luft som varmekilde. Bortset fra første trin er energiudnyttelsesprincippet det samme som for væske/vand varmepumpen.

Hvorfor vælge luft til vand?

I varmepumpen er der ingen cirkulation af brine*. Her leder ventilatoren luften udefra til varmepumpens fordamper. Luften afgiver sin varme til det kølemiddel, der cirkulerer i varmepumpen, og den afkølede luft sendes så tilbage udenfor. Fra dette øjeblik er de to energiudnyttelsesprincipper ens.

“en vandig opløsning af natriumklorid, calciumklorid, magnesiumklorid eller kaliumcarbonat, der benyttes som kuldebærer i køleanlæg, hvor man enten ikke har mulighed for eller ikke ønsker at køle direkte vha. det fordampende kølemiddel. Frysepunktet for brine afhænger af saltkoncentrationen og når for en eutektisk calciumkloridopløsning (ca. 30%) ned på -55 °C.”

Kilde: Gyldendal Den Store Danske

Se også luft til luft varmepumper

Vil du høre mere?

Vi er klar til at besvare dine spørgsmål, yde rådgivning eller give dig et godt tilbud på en miljøvenlig og økonomisk forsvarlig varmeløsning. Ring til os på +45 98 21 11 88, send en mail på info@kajrasmussen.dk eller benyt kontaktformularen.