Der findes forskellige former for ”grøn energi” på markedet, og det er meget forskelligt, hvor stor effekten i realiteten er på udbygningen af vedvarende energi.
Hos Kaj Rasmussen VVS arbejder vi med flere forskellige former for grøn energi blandt andet:
Jordvarme i Nordjylland
Med jordvarme bruger du varmen fra solen, der er oplagret i jorden, til at opvarme dit hus. Et jordvarmeanlæg er både energieffektivt, miljøvenligt og driftssikkert.
Vi forhandler jordvarmepumper fra Vølund Varmeteknik eller Mitsubishi. På den måde sikrer vi dig en markedets bedste løsning.
Vi hjælper med vejledning, montering, installation, service og reparation.
En jordvarmepumpe består af en varmepumpe og en slange, der er gravet ned i jorden, som indeholder frostvæske. Jordslangen opsamler jordens varme og transporterer den via jordvarmepumpen ind i dit hus, hvor du kan bruge den til opvarmning og varmt vand.
Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?
En jordvarmepumpe bruger energi fra solen, der ligger i det øverste jordlag på din grund, til at opvarme dit hus med. Selve jordvarmepumpen består af en varmepumpe og en slange indeholdende frostvæske, der er gravet ned i jorden. Jordslangen opsamler jordens varme og transporterer den via jordvarmepumpen ind i dit hus, hvor du kan bruge den til opvarmning og varmt vand.
Få et uforpligtende tilbud på jordvarme i Nordjylland
Er du interesseret i at høre mere om vores jordvarme i Nordjylland? Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon 98 21 11 88, sende en mail til info@kajrasmussen.dk eller udfylde vores kontaktformular. Vi bestræber os altid for at besvare din henvendelse hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig.
Solvarmeløsning
Enkelt, effektivt og gratis solvarmeløsning
Solvarmeløsningerne såsom et solvarme anlæg giver enten varmt vand, rumopvarmning eller begge dele i én løsning.
Et termisk solvarmeanlæg består af én eller flere solfangere der eventuelt monteres på taget af bygningen.
En væske i solfangerne opvarmes i et system af rør og transporteres videre til en beholder for opbevaring af brugsvand eller til brug for rumopvarmning.
“Solen indstråler årligt hvad der svarer til 100 l fyringsolie på 1 kvm jord i Danmark.
Et solvarme anlæg kan dække op til 50 % af en husstands behov for varmt brugsvand.
Derudover kan det give et tilskud til opvarmningen af boligen – ”lune gulve” når der er slukket for den primære varmekilde om sommeren.”
Solarventi til sommerhuse
Vi er autoriseret forhandler og montør af SolarVenti luftsolfangere, som ofte bruges i sommerhuse eller udhuse.
Under normal drift vil luftsolfangeren gå i gang, når solen skinner. Solens stråler danner elektricitet i solcellen, som får ventilatoren til at køre. Ventilatoren trækker frisk luft gennem bagpladen, og inde i luftsolfanger-panelet bliver luften varmet op og blæst ind i huset.
På varme sommerdage, har man ikke behov for ekstra opvarmning. Her kan man slukke for anlægget, og på grund af SolarVentis patenterede bagplade, er solfangeren i stand til at køle sig selv, så der ikke sker nogen overophedning.
SolarVentis anlæg er de eneste på markedet, der klarer sig med passiv køling også under ekstremt solrige klimaforhold. Andre modeller behøver en ekstra ventilator til det.
Solarventi luftsolfanger
Kaj Rasmussen VVS er autoriseret forhandler og montør af SolarVenti luftsolfangere.
Ventilation, affugtning og solvarme
Under normal drift vil luftsolfangeren gå i gang når solen skinner.
Solens stråler danner elektricitet i solcellen, som får ventilatoren til at køre. Ventilatoren trækker frisk luft gennem bagpladen, og inde i luftsolfanger-panelet bliver luften varmet op og blæst ind i huset.
På varme sommerdage, har man ikke behov for ekstra opvarmning. Her kan man slukke for anlægget, og på grund af SolarVentis patenterede bagplade, er solfangeren i stand til at køle sig selv, så der ikke sker nogen overophedning.
SolarVentis anlæg er de eneste på markedet, der kan klare sig med passiv køling også under ekstremt solrige klimaforhold. Andre modeller behøver en ekstra ventilator til det.
Biobrændsel
De mest almindelige former for biobrændsel er bio-ethanol og bio-diesel.
Her i landet bruger man ofte halm, flis, træ og planteolie som biobrændsel.
Biobrændsel er en samlet betegnelse for den biologisk nedbrydelige del af produkter, affald og overskudsprodukter fra landbrug, skovbrug m.v.
Har du et ældre oliefyr, kan det være en god ide at overveje et biobrændselsanlæg. Det er billigere og mere miljørigtigt end olie.
Biobrændselsanlæg er normalt konstrueret til at benytte en bestemt brændselstype. Hvilket materiale eller fyringsanlæg det passer bedst, afhænger bl.a. af boligsituationen, boligstørrelsen og hvor meget arbejde man ønsker af lægge i fyringen.